Olen monesti miettinyt, mikä tekee loistavan stylistin. Kunnes tajusin, että kyse ei ole vartalonmuotojen tuntemisesta, värianalyyseistä, materiaalien tuntemuksesta, leikkauksien ymmärtämisestä tai edes rohkeudesta kokeilla ja ylittää rajoja. Stylistin tulee tuntea ja ymmärtää asiakasta, jotta luotu tyyli todella toimii.

Asiakas voi olla puettu kaikkia vartalotyypin "sääntöjä" vastaan ja silti näyttää uskomattoman upealta. Ja toisaalta asiakas voi olla puettu kaikkien sääntöjen mukaan ja näyttää siltä, että on aivan väärissä kuteissa liikkeellä. Sillä vaikka tietylle vartalotyypille ja ihonsävylle sopii teoriassa tietyt asiat parhaiten, vaikuttaa asiakkaan persoona kokonaisuuteen valtavasti. Ja säännöt on tehty rikottaviksi ;)

Samasta syystä en ole koskaan oikein lämmennyt sille, että ihmiset kysyy stylisteiltä netin kautta, mitä pukea kaverin häihin tai pahimmassa tapauksessa: miten luon oman tyylini. Stylisti toki voi antaa jotakin vinkkejä, mutta ei kukaan pysty antamaan ehdottoman toimivia ja parhaita ratkaisuja näkemättä asiakasta! Kun vielä ottaa huomioon, miten vääristyneesti monet naiset näkevät itsensä, saattaa tiimalasivartaloinen kutsua itseään päärynäksi.

Ja samalla päästään siihen, mitä itsekunkin vaatekaapista löytyy. Kaikilla meillä taitaa olla ainakin jokin kaunis vaate, jota ei vaan tule käytettyä. Se kenties istuu täydellisesti ja sävy/kuvio miellyttää silmää, mutta joku tökkii. Se jokin on usein persoona. Vaikka vaate istuisi kauniisti ja olisi kuin tehty vartalollesi, se ei ehkä olekaan tehty sinulle.

En silti sano, etteikö itseään ja mieltymyksiään kannata haastaa myös pukeutumisen suhteen. Itsekin olen löytänyt vitsillä kokeillessani uusia tuulia vaatevarastooni. Muoti ja pukeutuminen ei ole haudanvakava asia ja meidän tulisi muutenkin osata heittäytyä ja nauraa itsellemme. Get the look, with smile!

Juttua vartalotyypeistä, pukeutumisesta yms: http://pukeutumisopas.wordpress.com/vartalotyypit-ja-varit-pukeutumisessa/

Värianalyysitkin voi mennä pahasti metsään. Itse olen saanut ammattilaisilta aivan toisistaan poikkeavia vastauksia. Joten olenkin päättänyt, että käytän edelleen värejä ja sävyjä joista pidän.

varianalyysi-normal.jpg