Osa 1 http://whippedviolet.vuodatus.net/lue/2014/03/vaatekaapin-must-haves-osa1

Osa 2 http://whippedviolet.vuodatus.net/lue/2014/03/vaatekaapin-must-haves-osa-2

Osa 3 http://whippedviolet.vuodatus.net/lue/2014/03/vaatekaapin-must-haves-osa3


10. Juhlava clutch. Täydellinen clutch on suhteellisen simppeli, mutta voi säväyttää esimerkiksi syvällä värillä avokkaiden tapaan. Osta malli, jossa on rannehihna. Kirjekuorimallinen clutch on aina hyvä valinta. 

Jos ajatellaan jälleen sitä keskivertoihmistä, en näe juhlalaukulle kovin paljoa käyttöä. Lisäksi itse en tajua miten etenkään kirjekuorilaukkuun saa mahtumaan kaiken, mitä tahdon pitää mukanani. Lisäksi tunnen paljon ihmisiä, jotka eivät pidä rannehihnallisista laukuista. En näe juhlavaa clutchia lainkaan must have-tuotteena.

Kuvan clutch Guess http://www.fashionstore.fi/guess-keron-envelope-clutch-red/HWPG4049270-RED/dp

HWPG4049270-RED-normal.jpg

Esimerkiksi tämä laukku on passelimpi jo mallinsa puolesta. Lompakkokin mahtuu mukaan, korjauilumeikeistä puhumattakaan. Ja sopii myös arkikäyttöön, jollei tapana ole kantaa isompaa satsia omaisuutta mukanaan.

Laukku Guess http://www.fashionstore.fi/guess-crossbody-laukku-riza/HWVG4365720-COR/dp?openGroup=1087

HWVG4365720-COR-normal.jpg


11. Punosvyö sekä nahkavyö. Mieluiten erivärisinä, jotta yhdistelymahdollisuuksia on useampi. Punosvöitä löytyy myös nahkaisina ja värillisinä, joten miksi et samantien panosta ja osta avokkaisiisi sopivaa nahkaista?

Jassoo. No, mitäs jos ei vaikka pidä punosvöistä? Ja miksi juuri nahkavyö? Itselläni ei ole ainuttakaan nahkaista vyötä ja silti ovat ehjiä kovasta käytöstä huolimatta. Osta vyö, josta pidät. Jos se mätsää vaikkapa kenkiisi, niin hieno juttu. Itselläni on monta vyötä, osa kapeita ja osa leveitä. Suurin osa tylsästi mustia, mutta sentäs joissakin on niittejä ja glitteriä ;)

Kuvan vyö Andersons http://www.zalando.fi/andersons-palmikkovyoe-punainen-a3052d00m-g11.html

A3052D00M-G11%403.2-normal.jpg


12. Muotoileva alusasu.  Kun se kutsu on tullut ja huomaat taas herkutelleesi hieman liikaa, on muotoileva alusasu pelastava enkeli. Osta mieluiten alusmekkotyylinen, joka pitää huolen, että makkaroita ei ole tärkeimmissä kurveissa lainkaan.

No niin, aletaanpa saman tien sitten syyllistää siitä kierrepullasta joka tuli nautittua. Toki, muotoileva alusasu voi silottaa kivasti jos kotelomekko sattuu olemaan sitä sorttia, joka ei anna lainkaan anteeksi, mutta hitto vie. Älä osta sinne kaappiin sellaista mekkoa alunpitäenkään, joka vaatii jatkuvaa vatsan sisäänvetoa. Ja jos mahamakkaroita on, kanna ne ylpeydellä! Nimimerkillä vetelin korvapuustin aamupalaksi.

Panosta mieluummin täydellisiin rintaliiveihin ja alushousuihin. Painotus rintaliiveissä. Älä tyydy miltei sopiviin, vaan etsi ne, jotka oikeasti ovat oikeaa kokoa ja tuntuvat hyvältä.  Ja tässä kohtaa muistuttaisin, että TODELLA moni käyttää väärää kokoa, joten se mittanauha käteen tai ammattilaisen luo!

Kuvan shaping-mekko Lindex http://www.lindex.com/fi/alusvaatteet/muuta/shaping/6937640/Shaping-mekkko/?styleId=43838054

mekko-normal.jpg