Osa1 http://whippedviolet.vuodatus.net/lue/2014/03/vaatekaapin-must-haves-osa1

Osa 2 http://whippedviolet.vuodatus.net/lue/2014/03/vaatekaapin-must-haves-osa-2

Osa 3 http://whippedviolet.vuodatus.net/lue/2014/03/vaatekaapin-must-haves-osa3

Osa 4 http://whippedviolet.vuodatus.net/lue/2014/03/vaatekaapin-must-haves-osa-4


Erilaiset listaukset toimivasta puvuston pohjasta ja must have-tuotteista on mielestäni vain yksi suuri huijaus. Jos ajatellaan muotiteollisuutta, ei se todellakaan halua, että meillä olisi toimiva vaatekaappi. Silloinhan kulutus laskisi huimasti, jos kaikki pärjäisi tietyillä peruspilareilla ja kävisi vain shoppailemassa kun jokin osa on kulutettu puhki tai juhlalook kaipaisi uuden kaulakorun. Ja kun ajatellaan miten erilaisia ihmiset ovat, miten erilaisia elämäntilanteita ja tyylejä edustamme, ei tyhjentävää listausta ole olemassakaan. 

fashion-normal.jpg

Usein erilaiset listaukset tuntuvat sopivan parhaiten ihmiselle, joka asuu yksin tai kenties parisuhteessa, elää kaupaungissa ja tekee työtä jossakin trendikkäässä liikkeessä tai toimistossa. Toki ne saadaan vaikuttamaan sellaisilta, että "nuo minä ehdottomasti tarvitsen!", mutta jos hieman ajattelee pidemmälle, huomaakin, ettei niille avokkaille olisi oikeasti tarvetta ja se kotelomekko ei sovikaan ystävän kekkereihin. 

Perheenäiti harvoin pärjää ilman toimivia ulkoiluvaatteita, maalla asuva saattaa kuluttaa kumppareita useammin kuin hipsteri ottaa kuvia trendikkäässä kahvilassa kupposestaan.  Useat elää elämänsä ruuhkavuosia ja peilistä tuijottaa väsynyt ja tukka sotkussa oleva otus. Mutta se on ihan okei. Kukaan ei näytä AINA täydellisen virheettömältä. Ja ne ruuhkavuodetkin menee ohi, nopeammin mitä sitä juuri silloin niitä eläessä edes uskoo.

Jos minun pitäisi listata jotakin must have-tuotteita, kärkipäässä olisi ne rintaliivit. Itse uskon, että jokaisen on mahdollista rakentaa itselleen toimiva vaatevarasto, mutta moni meistä on mainonnan uhri ja kantaa sinne kaappiin itselleen aivan vääriä kappaleita. Myös minä. 

buy4602-normal.jpg

Kannattaa seuraavan kerran vaatevarastoaan kirppislaatikkoon tunkiessaan oikeasti silmäillä, mitä siellä kaapissa on. Mitä vaatteita käytät usein ja MIKSI. Onko se pusero oikeasti kiva, vai vaan lämmin. Missä sitä käytät ja miksi. Millaisissa tilanteissa tuskailet vaatevaraston puutteellisuutta. Ja kun eksyt ostoksille, kokeile rohkeasti erilaisia malleja ja leikkauksia sekä värejä. Henkarilla roikkuessaan vaate on aina täysin erijuttu kuin päällä. Äläkä tee sitä virhettä, että lähdet ostoksille kun olo on muutenkin jo tunkiomainen, silloin mikään ei näytä hyvältä. Peileillä kun on tapana heijastaa sitä olotilaa, mikä on valloillaan, ei todellisuutta.

lehti-normal.jpg