Alunperin piti kirjoittaa yksi postaus niin sanotuista must have-tuotteista, mutta totesin, että on  järkevämpää laittaa asia osiin.

Netti on täynnä erilaisia listauksia siitä, millaisia tuotteita vaatehuoneessa PITÄÄ olla, jotta puvusto toimii ja sen pohjalta voi koota monta erilaista asukokonaisuutta. Näitä listauksia selatessa olen törmännyt monesti siihen, että monella tallaiset tuotteet eivät oikeasti toimisi. Aloitetaan karsinta...

 

1. Valkoinen kauluspaita.  Jokaisen tilanteen pelastaja, joka toimii niin työssä kuin vapaa-ajalla. Aina siisti ja helppo yhdistää moneen tyyliin.

Itselläni on kaapissa kaksikin valkoista kauluspaitaa ja en edes muista koska olisin mokomia käyttänyt. Ja kun ajattelee, kuinka moni käy töissä, jossa työpaikalla on omat työvaatteensa, ei työ-kortilla pelaaminen toimi perusteluna. Itse valitsisin valkoisen kauluspaidan tilalle esimerkiksi rennomman puseron, joka kuitenkin ajaa saman asian, muttei ole niin jäykkä kuin kauluspaita. Lisäksi, ainakin näin äitinä, kauluspaidan silitys ei ihan liikaa houkuttele. Ja jos ei ylipäänsä ole tarvetta toimistolookille, miksi sellaistä haalia lainkaan kaappiinsa?

Kuvan paita Benetton http://shop.benetton.com/fi_en/woman/spring-summer-2015/shirts/long-sleeved-shirt-36451.html

kauluspaita-normal.jpg

Rennompi pusero ajaa saman asian, mutta on monikäyttöisempi. Kuvan pusero Lindex http://www.lindex.com/fi/naiset/ylaeosat/paidat/7101347/Pusero/?styleId=54762103

psero-normal.jpg

 

2. Kahdet farkut, tummat ja vaaleat. Hyvät farkut sopivat jokaiseen tilanteeseen, pillifarkut sopivat niin saapikkaiden, korkokenkien kuin tennareidenkin kanssa. Ja kun kaapissa on kaksi erilaista tummuutta, löytyy passeli alaosa moneen menoon.

Tässä kohtaa olen samoilla linjoilla. Hyvät farkut pelastaa monta tilannetta, ja ne sopivat moneen menoon. Se, pitääkö pillifarkuista vai ei, on toinen juttu. Joilleki slim-malli sopii paremmin, toisille suoralahkeiset. Suosittelen kaikkia kokeilemaan rohkeasti erimalleja, jotta se omalle kropalle sopiva löytyy! Farkut toimivat myös hiekkalaatikon reunalla, kunhan ei ota niitä matalalantio-mallisia ja kyykistele liian syvään. Alushousujen vilauttelu ei ole koskaan kaunista.

Kuvan farkut Seppälä

https://www.seppala.fi/farkut/5131/dg?openGroup=5131&dir=desc&sort=section

farkut-normal.jpg    farkut2-normal.jpg

 

3. Musta mekko.  Juhlien pelastaja. Toimiva pikkumusta sopii kaikkiin tilaisuuksiin ja jos kutsu tulee viime tinkaan, ei ole tarvetta panikoida.

Okei. Ollaas ihan rehellisiä. Monellako meistä on musta mekko kaapissa? Monella. Moniko meistä käyttää sitä, vaikka kutsu kekkereihin tulisikin viimehetkellä? Aika harva. Töissäkin törmään usein naisiin, jotka edellisenä iltana ovat sovittelemassa kaikki mahdolliset mekot ja hameet, vaikka kaapissa on se luottomusta. "Mutta kun se oli jo silloin ja silloin päällä!". Teoriassa luottomusta on hiton hyvä idea, sen pitäisi vain olla NIIN hyvä, että sen käyttö uudelleen ja uudelleen ei ottaisi pannuun. Ja sitten, kaikille se musta ei edes tunnu omalta. Miten olisi luottosininen, tai vihreä? Pääasia lienee, että mekko tuntuu omalta ja istuu hyvin. Linjojen tulisi olla simppelit, jotta asustein saisi luotua lähes jokaiseen juhlaan ja tilaisuuteen sopivan kokonaisuuden.

Kuvan mekko Guess http://www.zalando.fi/guess-idalis-kotelomekko-musta-gu121c02i-q00.html

Untitled-normal.jpg