Osa 1 http://whippedviolet.vuodatus.net/lue/2014/03/vaatekaapin-must-haves-osa1

Osa 2 http://whippedviolet.vuodatus.net/lue/2014/03/vaatekaapin-must-haves-osa-2

Ja jatketaan taasen...

7. Valkoinen ja musta hihaton toppi. Panosta laatuun ja hienoon materiaaliin. Puuvilla näyttää helposti halvalta ja arkiselta, joten kokeile esimerkiksi silkkiä. Silkki laskeutuu kauniisti ja tuo hohtoa arkeen.

Miksi ihmeessä puuvilla olisi arkista ja halvan oloista? Ja aika moni käyttää toppeja puseroiden alla, jolloin toppi ei juuri edes näy. Itse olen äärimmäisen tyytyväinen puuvillaisiin toppeihin, joita on muuten paljon useammassa värissä, kuin vain mustana ja valkoisena. Lisäksi kaapissa on pitkää mallia normaalipituuden lisäksi. Jos taas ajatellaan sitä keskivertosuomalaista, en näe varsinaisesti tarvetta ns turhalle hienostelulle.

Toppi on kyllä hyvä perusvaate jokaisen kaappiin, mutta päätä materiaali omien mieltymyksien mukaan. Puuvilla ei ole mikään "halpismatsku". Nykyisin löytää kauniin näköisiä ja tuntuisia vaatteita vaikka mistä materiaalista valmistettuna. 

Kuvan silkkitoppi Stockmann https://stockmann.com/fi/naiset/alus-olo-ja-uima-asut/muut-alusasut/aluspaidat/silkkitoppi

silkki-normal.jpg

Valkoinen puuvillatoppi hengittää ja sopii herkällekin iholle, eikä sen tarvise näyttää halvalta! Kokonaisuus ratkaisee, ei sen yksi osa. 

Kuvan toppi Gina Tricot http://www.ginatricot.com/cfi/fi/mallisto/vaatteet/topit/ccollection-cclothes-ctanktops-p1.html#product_617711000

puuvilla-normal.jpg


8. Statement koru. Näyttävä kaulakoru tuo asuun samaan aikaa naisellisuutta ja rohkeaa asennetta. Hyvin valittu statement kaulakoru sopii niin arkiseen- kuin juhlalookiin. Pakollinen asuste kaikkien kaapissa!

Itsehän olen siis aivan koruhullu, mutta tässä kohtaa huudan taas sen keskivertoimmeisen perään. Osa meistä ei yksinkertaisesti ole korutyyppiä! Miksi väen väkisin pitäisi käyttää vielä jotakin massiivista kaulakorua, joka ei tunnu lainkaan omalta jutulta alunalkaenkaan.

Ei, sinun ei tarvitse hommata isoa ja näyttävää korua, vain koska erilaiset listaukset ja muotilehdet niin väittävät. Heitä kaulalle vaikka kaunis huivi, jos se tuntuu omalta! Tai ole ilman. Vähemmän voi todellakin olla enemmän.

Kuvan kaulakoru Ninja http://www.ninja.fi/korut/kaulakorut/statement/statement-kaulakoru-p-11300.html

koru-normal.jpg


9. Mustat avokkaat, värikkäät korkokengät, mustat tai ruskeat saapikkaat, ballerinat, biker bootsit. Tällä kenkäkavalkadilla pärjäät kaikissa tilanteissa. Kun löydät hyvät avokkaat, osta aina mustat ja värilliset. Osta väri, jota kaapissasi on muutenkin. Esimerkiksi tummanpunaiset. 

Minä olisin pulassa heti näiden kenkien kanssa. Perusavokkaat ei pysy jaloissani mitenkään ja missä on kumpparit??? Tai lenkkarit? Bikerit ei todellakaan ole kaikkien juttu. Saati ballerinat. Tässä listauksessa on niin paljon mätää, ettei tosikaan. Kun ottaa huomioon miten erilaisia me kaikki olemme ja millaisessa elämänrytmissä voimme elää, ei mielestäni kovin helposti voi listata must have-kenkiä. 

Tärkeintä on muistaa, että kenkien tulee olla oikean kokoiset ja hyvät jalassa. Älä osta väkisin teräväkärkisiä korkokenkiä, jos varpaasi ei anna myöden. Tai jos kuuden sentin korko tuntuu jo epämukavalta, miksi tunkea moisia koipiinsa? 

Kaapissa on toki hyvä olla yhdet juhlavammat kengät ja loput sitten sellaisia, joille on todellista käyttöä. Itselläni on kyllä kenkiä aivan julmettu määrä, mutta se nyt onkin sitten toinen juttu se ;)


popot-normal.jpg