Heti aamusta oli treffit Ideaparkilla ystävän kanssa, joka kaipasi apua vaateostoksille. Tilanne on itsellenikin tuttu: pienen lapsen äiti toteaa, että kaapissa ei oikein mikään istu ja/tai on vanhaa ja kauhtunutta. Raskausajan ja imetyksen jälkeen sitä voi olla hippasen hukassa vaatevarastonsa kanssa. 

Isot pisteet ystävälleni annan siitä, miten hän lähti leikkiin mukaan ja kokeili varauksetta värejä ja leikkauksia, joita ei itse olisi valinnut. Mutta tätähän olen ennenkin painottanut: älä tuomitse vaatetta sen mukaan, miltä se näyttää henkarilla. 

Eniten ystäväni kaipasi nimenomaan yläosia, joten keskityimme niihin. Tärkeintä oli etsiä sopivia leikkauksia ja värejä. Naisella on suht leveät hartiat, joten niitä emme halunneet korostaa. Esimerkiksi melko pienikin koriste olkapäällä voi leventää vaikutelmaa entisestään. Sen sijaan rintataskut ja putouskaulus toimivat todella hyvin. Samalla ne antavat vaikutelmaa suuremmasta povesta ja se taasen ei meitä haitannut lainkaan. 

KappAhlista mukaan lähti valkoinen pusero, jossa oli hihoissa pitsiset "raidat" koko matkalla. Lisäksi selänpuolella ylhäällä meni naruristikko. Simppelissä puserossa nämä yksityiskohdat tekevät siitä mielenkiintoisen ja pusero sopii muuallekin, kuin hiekkalaatikon reunalle.

Lindexiltä löytyi kiva pusero, joka ei kuitenkaan lähtenyt mukaan. Tallainen laskostus toimi loistavasti ja olisi ollut hyvä vaihtoehto putouskauluksiselle puserolle, jollainen löytyikin toisaalta. Myös punaisen sävy oli naiselle juuri oikea. Kuvassa väri vääristää melkoisesti.

http://www.lindex.com/fi/naiset/ylaeosat/puserot/7132700/Pusero/?styleId=57430538

lindex-normal.jpg

Seppälän tarjonta olikin runsasta ja sieltä tarttui mukaan reilusti kaikkea. Yksi parhaista löydöistä oli ehdottomasti valkoinen pusero, jossa oli epätasainen, melko paksu, liituraita. Puserossa oli napitus ja rintataskut. Puseron malli oli todella hyvä, hihanmitta olisi ehkä saanut olla sentin pidempi, mutta tämä on meidän pitkäraajaisten ikuisuusongelma... Neitonen itse pongasi alerekistä mustan liivin, joka sopi hienosti puseron kanssa. Ystäväni meinasi ensin, että mustan liivin ohut liituraita ei sopisi paidan raitojen kanssa yhteen, mutta kuinkas sitten kävikään.

Myös hieman jakkumainen takki löytyi. Musta, jossa tereet olivat tekonahkaa. Edestä leikkaus oli hieman epäsymmetrinen ja valuva. Sopiva lisä monenlaiseen tyyliin kun kaipaa jotakin hartioilleen, muttei halua kokonaisuuden olevan liian jäykkä.

Seppälästä löytyi myös aivan ihana pallohame. https://www.seppala.fi/hame/fi_2060745_103/dp Ystäväni oli tosiaan lähinnä yläosia vaille, mutta toki kokeilimme muutakin, jos silmiin osui. Pallokuosi ei todellakaan ole ystäväni suosikki, mutta niin vain nainen sujahti hameeseen ja sehän näytti TODELLA hyvältä. Kuva ei todellakaan tee oikeutta tälle hameelle. Helman pieni "röyhelö" ei ole liian runsas, vaan antaa hameelle hivenen luonnetta ja tyttömäisyyttä olematta liian pikkutyttömäinen. Totesinkin ystävälleni, että terassikelejä odotellessa. Tässä on täydellinen kesähame!

pallo-normal.jpg

H&M oli tuskastuttava koluta, koska tila on remontissa. Onneksi olimme liikkeellä heti aamusta ja maanantaina, niin ruuhkaa ei kapeissa väleissä ollut. Sain ystäväni testaamaan taasen punaista ja se oli hyvä juttu! Aluksi pienen v-kauluksen koristenyörit saivat naisen epäröimään, mitä ihmettä hän niillä naruilla tekee, kunnes totesin, että annat olla vaan. Kun tästä pienestä yksityiskohdasta päästiin yli, ei voinut kuin ostaa kyseisen paidan. Lisäksi mukaan tarttui musta suht peruspusero, jossa oli pienet laskokset selässä ja olkapäiltä alas. Nämä laskokset olivat juuri oikeassa mittasuhteessa, jottei hartioiden koko tuntunut suurentuvan, vaan paremminkin kapenivat. Myös pitkähihainen beige pusero putouskauluksella oli nappivalinta. Sävy oli juuri oikea. Se ei ollut liian lattea, eikä liian tumma. 

GinaTricot, Cubus, NewYorker... kaikki koluttiin, mutta sopivia vaatteita ei osunut kohdalle. Aleksi13 oli myös melkoinen pettymys.

Mangosta löytyi todella kiva mekko, jota ystäväni jäi miettimään, josko sen kävisi hakemassa myöhemmin. Sävy oli melkolailla sama punainen, mitä paidassa, jonka hän osti.  Epäsymmetrinen kaulus toimi täydellisesti, kavensi hartioita, mutta laskokset suurensivat rintaa. 

http://shop.mango.com/FI/p0/mango/clothing/textured-drape-dress/?id=21050024_N1&n=1&s=prendas&ident=0__0_1396880172987&ts=1396880172987

mekko-normal.jpg

Kaikenkaikkiaan ystäväni vaatekaappiin löytyi useampi yläosa ja se aivan mahtava pallomekko! Useampi vaatekappale sopii erilaisiin tilanteisiin, riippuen miten ne yhdistää ja asustaa. Seuraavaksi täytyy opettaa hieman asusteiden käyttöä, se kuulemma ei ole lainkaan hallussa. Joten seuraavalla kerralla taidan mennä koluamaan naikkosen koru/huivi/vyö/laukku/yms arsenaalin ja sitten shoppailaan puuttuvat osat.