Kenelle ei olisi jotakin, mikä häiritsisi omassa ulkonäössä? 

Itselläni on useampikin asia, jotka ovat aiheuttaneet ahdistusta enemmän tai vähemmän. Ja osa ottaa pannuun edelleen, vaikka tiedostan mistä mokomat kompleksit ovat mukaan tarttuneet.

Pahin taitaa omalla kohdalla olla nenä. Vaikka miten päin koetan päästä asian yli, en tunnu siinä ikinä täysin onnistuvan. Sain siis kuulla peruskoulussa PALJON siitä, miten iso ja ruma nenäni on. Kivoja haukkumanimiä oli roppakaupalla. Ja vaikka silloin olin mukamas välittämättä moisista kommenteista, ne ovat jättäneet lähtemättömät arvet.  Ja oikein huonona päivänä peilikuva vääristää nokkani todella suureksi ja rumaksi. Ja kun sitä ei voi edes peittää.

Hyvin tyypilliseen tapaan myös tissit aiheuttaa päänvaivaa. Nuorena minulla oli kaveripiirissä tyttöjä, joilla oli todella aikaisin jo suuret rinnat. Ja ai että sain kuulla sitten siitäkin. Ja murkkuna tietysti vielä vaikutti siltä, että rintojen koko vaikuttaa suoraan siihen, kiinnostuuko kukaan poika ikinä oikeasti minusta. Edelleenkin rintavarustus on maltillinen, mutta onneksi olen oppinut, ettei ne mittaa minun kauneuttani tai sitä, voiko joku oikeasti tykätä minusta. Imetyksen jäljiltä ei jäänyt mitään suurempia arpia tms. Mutta rintojen eriparisuus korostui ja jos sen saisi joskus korjattua, olisi hiton jees. Rintaliivien ostaminen on jo muutenkin vaikeaa, kun oikeaa kokoa ei juuri valikoimista löydy (65C) ja eriparisuus vaikeuttaa asiaa entisestään. 

mirror-self-reflection-image-normal.jpg

Hiuksieni ohut tekstuuri harmittaa, mutta ei niin paljoa, että siitä kompleksia saisin aikaiseksi. Ja onneksi lisäkkeet yms on keksitty,  Atopia kiusaa ja jos sen saisi hiiteen, olisi jees, mutta senkin kanssa voi elää.

Joskus stressaan siitä, miksi kroppani ei ole timmimpi, mutta sekin on asia, jonka saisi korjattua jos vaan saisi itsestään niskaperse-otteen ja alkaisi treenata tosissaan. Ja tämäkin on jännä: ei treenatut kropat ole mielestäni niitä kauneimpia, joten miksi itseltään vaatisi jotakin itseltään, mikä ei ole omiin silmiin se ainut ja oikea vaihtoehto? 

Ja ne peilit ovat yhä paha. Kun ne heijastaa tasan sitä mielialaa, joka on valloillaan.