Victoriasta voi olla montaa mieltä, mutta itse ainakin koen muutoksen teini-idolista muotisuunnittelijaksi varsin onnistuneeksi. Ja hyväksi. Laulutaidoista voi olla aina montaa mieltä, mutta henkilökohtaisesti en koskaan kokenut Victoriaa mitenkään erityisen loistavana laulajana. Ja tätä ajatusta tuki onneton yritys soolourasta.

Joku voisi väittää, että Victorian kuuluisuus ja suosio johtuu kuuluisasta aviomiehestä, mutta enpä jaksa uskoa, että jalkapalloa pelaava mies saa yksinään aikaan sen, että naisen mallistot hyväksytään muotiviikkojen lavoille.

http://www.victoriabeckham.com/

Mutta siis. Victorian tyylitaju tuntuu vuosien myötä kehittyvän ja parantuvan. Hienoa mielestäni on myös se, että nainen käyttää itse omia vaatteitaan ja täten ihmiset näkevät vaatteita käytössä, ei vain näytöslavoilla. Hän on myös painottanut, ettei suunnittele vaatteita vain laihoille naisille, vaan kaikille vartalotyypeille.

Vaatteilla toki on hintaa, eikä meikäläinen voi kuin kaukaa haaveilla omistavansa jotakin naisen suunnittelemaa, mutta todella käyttökelpoisen näköisiä ja oloisia kappaleita mallistoista aina löytyy. Toki joukossa on sellaisiakin juttuja, joita en yksinkertaisesti ymmärrä, mutta hei, ei aina kaikkea tarvitsekaan käsittää. 

http://www.victoriabeckham.com/shop/victoria-victoria-beckham/oversized-skirt-dress-yelow

victoria4-normal.jpg

 

http://www.victoriabeckham.com/shop/ready-to-wear/deep-v-fitted-dress

victoria1-normal.jpg

 

http://www.victoriabeckham.com/shop/accessories/small-zip-pouch-pink

victoria2-normal.jpg

Olen itse kuitenkin iloisesti yllättynyt siitä, että Victoria käyttää myös räikeitä värejä, eikä tyydy turvallisiin ja maanläheisiin sävyihin sekä mustaan. Myös demin-malliston laajuus ja erityylien skaala oli positiivinen yllätys. 

On myös tunnettu fakta, että Victoria on kova puhumaan eläimien puolesta ja hän ei käytä lainkaan turkiksia mallistoissaan. Eriasia lienee, miten sitten tuotanto hoidetaan, sillä siitä en ole äkkiseltään löytänyt mitään tarkkaa tietoa.

Victoria on ollut myös äärimmäisen tarkka sen suhteen, että maailma tietää hänen todella suunnittelevan vaatteitaan, eikä anna vain nimeään jonkun muun artistin käyttöön. Tätä hän varmasti haluaa osittain korostaa juuri siksikin, että kunnia tulisi sille, jolle se kuuluu. Uskon, että joidenkin vuosien päästä ei ole enää tarvetta selitellä ja painottaa omaa osuuttaan, vaan nainen otetaan joka tasolla vakavasti. Vaikka siellä Victorian sisällä yhä eläisikin pieni Posh Spice ;)

http://www.victoriabeckham.com/shop/denim/ankle-slim

victoria3-normal.jpg