Nyt ette kuvittele. Alet ovat jo alkaneet. Viime kesänä pari ketjua aloitti alet ennen juhannusta ja nyt näemmä lähes kaikki ovat päättääneet aloittaa myös. Selvästi varastojen perukoilta on kaivettu talven neuleita ja takkeja, ja kun pihalle katsoo, ei välttämättä huonotikki. Juhannukseksi kun on luvattu melko koleaa keliä, jokin halppisneule ei ole ollenkaan surkea ajatus. 

Mutta itse koetan pitää itseni kurissa. On pari asiaa, jota aion etsiä alerekeistä, mutta jos niitä ei ole, sitten ei ole. Koetan välttää ostamasta jopa niitä "ei toi oo ku kolme euroo"-löytöjä, joiden käyttö voi olla niin ja näin, vaikka tuote olisikin kiva. Cubukseltahan ostin jo sen farkkuhameen, mutta se onkin ollut jo kovassa käytössä.

Jos kuitenkin aiot lähteä shoppailemaan ihan vain shoppailun ilosta, käytä edes näitä muutamaa sääntöä:
1. ÄLÄ osta tuotetta, joka on väärän kokoinen. 
2. Vaikka ale-rekistä saisi kaksi tuotetta yhden hinnalla (tai jokin muu tyrkkytarjous), ÄLÄ osta väkisin toista, jos et mitään oikeasti sopivaa/hyvää löydä.
3. Älä tuijota vain ale-prosenttia, vaan huomioi myös lähtöhinta. Todella usein näen asiakkaiden hämmästelevän loppusummaa kassalla ja vaativan kuitin tarkistusta, koska "ei aletuotteista voi tulla noin suurta loppusummaa".

 

im-not-a-shopaholic-im-helping-the-econoJos tiedät olevasi jonkinasteinen shopaholic, kannattaa miettiä etukäteen toivelista ja/tai budjetti. Toivelista kannattaa kirjata tuijottaen vaatekaappiin, mitä sieltä uupuu tai mikä olisi tosi kiva juttu (vaikkei ehkä se välttämättömin, mutta alesta voi ostaa edullisesti sellaisenkin). Myös luottokortin käyttöä kannattaa vältellä. Jos todella yrität pitää kiinni budjetista, ota mukaan käteistä.