Kyllä. Kesäsesonki alkaa kaupoissa olla ohi ja sisään puskee syksyn uutuuksia. Aivan totta. Neuletta, takkia, huivia, housua, mekkoa... syksyn teemoilla. Tavan tallaaja hämmästyy tästä enemmän kuin vaateliikkeissä työskentelevät, jotka ovat jo jollakin tasolla tottuneet sesonkien hurjaan vauhtiin. Itse saan varmasti taasen tuta nahoissani, miten osa asiakkaista suorastaan raivoaa, kun uusia shortseja ja kesämekkoja ei olekaan tarjolla juhannuksen jälkeen.

Mutta siis. Syksy mallistoja on esitelty jo hyvä tovi ja melko harmaalta näyttää. Ei sillä, että huonolta, sillä harmaan sävyt ei vaikuta olevan tunkkaisia. 

fall-2014-color-trends-normal.jpg

http://www.fashionising.com/

Monilla muotitaloilla on tavan mukaan useampi eri tyyli, joista koostuu omat mallistot syksyä ajatellen. Useimmilla näkyy selvästi olevan hyvin arkkitehtinen ja selkeälinjainen mallisto, sekä hieman romanttisempi vaihtoehto. Värimaailmat ovat melko samankaltaisia kaikilla.

Harmaa erisävyt ovat se suurin väriryhmä, mutta joukkoon mahtuu mustaa, viininpunaista, ripaus oranssia... Tekoturkis nostaa jälleen vahvasti päätään, samoin nahka.

Kellohelmaiset hameet tuntuvat olevan myös syksyllä se must have-juttu. Dolce&Gabbanan syksyn mallisto oli suorastaan kellohelmojen ja hameiden juhlaa. Myös Pradalla oli runsaasti runsaita helmoja. Erittäin paksustakin kankaasta oli tehty taidokkailla leikkauksilla varsin laskeutuvia mekkoja.

Harmauden joukossa oli sitten melko räväköitä kuoseja ja kuvioita ikään kuin sekoittamassa pakkaa. Myös täyspunaisia kokonaisuuksia näkyi paljon, mutta vaikuttaa siltä, että punainen on vain mauste nyt syksyllä ja talvisesonkiin se räjähtäisi oikein kunnolla.

Marimekko syksy/talvi 2014

marimekko-normal.jpg

marimekko-fashion-finland-fall-winter-hu


Ja koska suuret muotitalot tekee edellä, ketjuliikkeet perässä. On jo nyt nähtävillä liikkeiden "tulossa"-listauksilla ja osalla jo myymälöissä, miten syksy on harmaan sävyinen. Neuleet tulevat olemaan over size-kokoa ja hameet runsaita.

Harmaa on meille suomalaisille kuitenkin helppo ja useat uskaltaa ostaa oudonkin mallisen vaatteen, jos sävy on turvallinen. Mielenkiinnolla odotan, lähteekö muotiketjut kokeilemaan rohkeasti räväköitä kuoseja ja värejä, kunhan sesonkin kääntyy syksystä talveen...


Rachel Zoe syksy/talvi 2014

Rachel-Zoe-Fall-Winter-2013-2014-Fashion


Dolce&Gabbana syksy/talvi 2014

Dolce-Gabbana-Fall-Winter-2013-2014-Fash

dolcejab-normal.jpg