Ei kenties ensimmäinen asia joka tulee mieleen, kun avaa blogin joka keskittyy muotiin/koruihin/ulkonäköön. Mutta henkilökohtaisesti voin todeta, että ehkäisy vaikuttaa myös ulkonäköön monin tavoin. Ja olenhan minä höpötellyt täällä vaikka ja mitä muutakin.

Itse kuulun siihen ikävään ryhmään, jolle mikään hormonaalinen ehkäisymuoto ei ole sopinut. Pienen ikäni aikana olen kokeillut niin monia eri pillereitä, kierukoita, rengasta... Ongelmia on  erityisesti tuottanut pinnan lyhyeneminen, yleinen kärttyisyys, itkuisuus, masentuneisuus, hiivatulehdukset (vain rengas), verenpaine (rengas ja jotkut pillerit), painon heittely, akne... Kierukat tunkivat ulos väkisin (on muuten kauniisti sanoen veemäistä!). 
Erityisesti juuri mielialan muuttuminen vaikuttaa todella moneen asiaan aina parisuhteesta yleiseen jaksamiseen. Ja kun on paha olla henkisesti, näkyy se ylos päin todella monella tasolla.

Ainut, johon hormonaaliset ehkäisymenetelmät ovat auttaneet, on menkkakivut. Sillä totta kai kärsin sellaisista, jotka vievät tajun. Siis ihan kirjaimellisesti olen kolissut kaakeleihin, kun kipu on iskenyt ja maailma pimenee silmissä. 
Useita pillereitä olen syönyt pidemmän pätkän, alussa kaikki on voinut olla aivan ok ja oireet hiipiä salaa. Yleensä mielialamuutokset huomaa ensimmäisenä puoliso. Verenpaine on minulla muutenkin koholla ja osa menetelmistä on nostanut sen taivaisiin. 

Itseäni hieman ärsyttää, miten netissä(kin) on juttuja siitä, miten mm pillereiden haittapuolia liioitellaan ja niihin ylireagoidaan. Suuressa kuvassa kenties iso osa naisia ei saa mitään ikäviä oireita hormonaalisesta ehkäisystä, mutta ne jotka saa, pitäisi tulla kuulluksi. 
Esimerkiksi juuri masentuneisuus ja kärttyisyys. Kunnallisella puolella oireille suurinpiirtein naurettiin. "Naisethan nyt on tiettyyn aikaan kuusta vähän kärttyisia" ??!!! Jännä, että itse olin sitä siis koko ajan, aivan sama mikä vaihe kierrosta oli menossa. Hyviä tai edes kohtalaisia päiviä ei vain ollut kuin ehkä pari kuukauden aikana. Nyt taasen luomuna niitä pahoja päiviä on muutama kuussa.

http://ellit.fi/ihmissuhteet/seksi/ellit-vastaa-e-pilleri-on-ehkaisymuodoista-suosituin

1135233480538-normal.jpg

Kunnallisella puolella en ole juuri apua asiaani koskaan saanut, vaan olen kantanut rahani yksityiselle. Nyt viimeinkin ollaan siinä pisteessä, että aikomuksena on steriloida meikäläinen ja täten päästä eroon hormoneista kertaheitolla. Ainut, joka epäilyttää, on mahdollisuus, että kuukautiset muuttuvat entistä pahemmiksi. Onneksi siihenkin on ratkaisu: kohdun poltto.
Ihoni tulee varmasti kukkimaan kuin kukkaketo kun kropasta on viimeisetkin hormonit hävinneet, mutta se on sen ajan ongelma. Näin on käynyt aina, kun ollaan pidetty esimerkiksi taukoa hormoneista.

Nyt vedetään luomuna, jotta nähdään, miten kroppa reagoi ja millaiset luomumenkat ovat. Iän myötä ne ovat helpottaneet jonkin verran, mutta luomumenkat voikin olla aivan erilaiset kuin esim pillereitä syödessä. Nyt siis useampi kierto luomuna, jotta saadaan varmempi kuva tilanteesta. 
Pientä ihon kukkimista on jo havaittavissa, mutta muutoin olo on aivan loistava. Lisäksi migreenini on helpottanut kummasti. 

Ylipäänsä olen alkanut miettiä, miten terveellistä se voi olla, vetää hormoneita kroppaan vuositolkulla...