Silloin tällöin asiakkaaksi eksyy nainen, joka haluaa alushameen, joka saisi mahan littanaksi, pepyn pystyyn ja tissit ylväiksi. Ja todella usein käy niin, että kun esittelee vaihtoehtoja, ovat asiakkaat kummissan miten pieniä ko alusvaatteet ovat. "Ne on pieniä, mutta venyy. Jollei ne olisi napakoita, ei ne pidä kroppaakaan kasassa": Osa luovuttaa jo tällä kohtaa, osa taas lähtee sovituskoppiin kokeilemaan.
Ja iso osa heistä, jotka sovituskoppiin asti menee, kauhistelee, miten se muotoileva alusasu puristaa.
Totta kai se puristaa! Mutta tämähän ei läheskään kaikille sovi. Vaan he tahtovat sovittaa isompaa kokoa, mahdollisesti vielä senkin jälkeen vaihtavat vielä suurempaan. Ja sitten kun alusasu tuntuu mukavalta, ihmetellään, miksi maha ei olekaan lättänä kuten se pieni(oikea) koko yllä.

Muotoilevat alusasut ovat ihan näppäriä, muttei nekään ihmeitä tee. Ja jollei ole tottunut napakkaan alusasuun, tuntuu muotoileva alushame/toppi/mekko jonkin verran ahdistavalta. 

Untitled-normal.jpg

http://www.hm.com/fi/product/03447?article=03447-A

http://www.slimagent.fi/muotoileva-alusmekko.html

http://www.lindex.com/fi/6059173/shaping-alusmekko


Helpommalla pääsee, jos ostaa alunperinkin sellaisen mekon/asun, joka näyttää kivalta sen OMAN kropan päällä. Ei ole yksi tai kaksi kertaa, kun rouvat ovat kertoneet, että ostivat kokoa liian pienen juhlamekon ja sen takia pitäisi saada keskivartalo puristettua kasaan muotoilevan alusasun avulla. Huh huh.

Muotoilevia alusasuja on useaa erilaista. Osa muotoilee vain kevyesti, osa lupaa miltei tähdet ja kuun taivaalta. Tärkeintä on, että jos ostat muotoilevia alusvaatteita, käytä niitä ennen h-hetkeä, jottei sitten juhlat mene pilalle koska olosi on tukala koko illan. Kun olet totutellut alusasuusi, ei se tunnu päällä niin paljon, kuin tuoreeltaan.
Näin kesäkuumalla en itse laittaisi kovin herkästi muotoilevaa alusasua/toppia tai edes muotoilevia sukkahousuja päälleni. Suosikaa mieluummin ilmavia kankaita ja rentoja leikkauksia sekä oikeaa vaatekokoa.

nemi1-normal.jpg