Eilen Tampereen YO-talolla pääsi ihailemaan burleskia. Asut, musiikki, eleet, ilmeet... näki, miten oli nähty vaivaa ja käytetty aikaa. 

Itse hakeuduin paikalle erityisesti Mindy Mad Magnolian vuoksi. Satun tuntemaan naisen hahmon takaa, ja pakkohan se oli naisen sivupersoonaa päästä näkemään ihan livenä.

Esiintyjiä oli melkoinen liuta. Tallaisissa illoissa ideana on, että esiintyjiä ei ole kutsuttu, vaan he ovat itse ilmoittautuneet. Joten paikalla oli esiintymässä myös aivan tuoreita tapauksia. Lippujen hinta (11€ ennakkoon, 13€ ovelta) on mielestäni enemmän kuin kohtuullinen.
Isohko esiintyjä määrä tietysti tekee sen, että osa esityksistä hukkuu massaan, kun taas osa pomppaa esiin joko positiivisesti tai sitten negatiivisesti. Makuasioita tietysti useassa tapauksessa, sillä tyylillisesti lavalla näkyi niin huumoria, perinteista burleskia, rauhallista ja taiteellista sekä kaikkea siltä väliltä.
Tietysti lavalla näkyi erityylien lisäksi juurikin se, että toiset ovat esiintyneet jo kauan ja toiset taas vasta aloittelevat. Yleisö oli kuitenkin aivan mahtavaa ja kun silminnähden näki, että esiintyjä jännittää, yleisö tsemppasi suureen ääneen.

Itse pukeuduin täysmustaan ja päähän eksyi pieni top hat. Kiilakorot laitoin aivan mukavuussyistä jalkaani, sillä tiedossa oli jonnin verran kävelyä mansen keskustassa. Mutta edes jokseenkin teeman henkeen sopivaa. Mitäs tykkäätte?

burleskiilta-normal.jpg

Illan isäntänä oli itse saatana. Esiintyjä nimeltään Lafayette Lestrange

DSCN1152-normal.jpg

Ja tässä muutama kuva omista suosikeista:

Mindy Mad Magnolia Energinen, raikas, iloinen. Asuihin panostettu oikein tosissaan. Huumoriakaan ei ole unohdettu ja asu vaihtui näppärästi pienempään esityksen edetessä. Myös kengät vaihtuivat.
https://www.facebook.com/mindymad.magnolia?fref=ts

DSCN1155-normal.jpg


Diamond le Bleu Sensuelli, konstailematon, eteerinen. Yksi ehdottomasti illan parhaista sekä minun että miehen mielestä. Tässä oli sitä perinteisen burleskin tuntua.
https://www.facebook.com/diamond.lebleu?fref=ts


DSCN1167-normal.jpg


Cerice Amarelle Ilmeikäs, dramaattinen, ilkikurinen. Itse tykkäsin neidon eleistä ja ilmeistä todella paljon. Sisääntuloa ei voinut olla huomaamatta. Käveli korkeilla koroilla vaivatta, joka on todella tärkeää. Jos on korot, niillä pitää osata myös kävellä!

DSCN1165-normal.jpg


Dixie Muffins Erilainen, hauska, kekseliäs. Tämä esitys oli todella mieleenpainuva. Tarina ja musiikki oli selvästi todella tarkkaan suunniteltu. Puvun toteutus ei varmastikaan ole ollut helpommasta päästä.
https://www.facebook.com/dixiemuffins1?fref=ts

DSCN1174-normal.jpg


Poppy Red Persoonallinen, iloinen, kujeileva. Tarina oli todella oivaltava ja tässäkin esityksessä musiikki kantoi hienosti ideaa. Itse arvostan aina esiintyjällä ilmeikkyyttä ja tässä selvästi oli tekijänsä näköinen kokonaisuus.
https://www.facebook.com/poppy.red.355

DSCN1194-normal.jpg


Miss Charming  Daisy Mutkaton, tyylikäs, ihastuttava. Aluksi epäilin, koska rekvisiittaa oli enemmän kuin useilla, mutta kaikella oli selkeä oma tarkoituksensa ja kuului tarinaan aukottomasti. Esiintyjän heittäytyminen rooliin oli vaivatonta, jolloin katsojan saattoi heittäytyä mukaan täysillä.
https://www.facebook.com/charming.daisy.167?fref=ts

DSCN1189-normal.jpgJa lavalla nähtiin myös mieskauneutta.
Libby Honeubun & Tex Willner

DSCN1185-normal.jpg

DSCN1187-normal.jpg

Koko esiintyjäkaarti: Cerice Amarelle, Dahlia DarkStorm, Diamond le Bleu, Dixie Muffins, Gigi Praline, Josephine De lust, Lippy Honeubun & Tex Willner, Madame BlaaBlaa, Mimi Carélia, Mindy Mad Magnolia, Miss Charming Daisy, Poppy Red, Rhea Gone, Sophie le Sucré.
Pick up artistry (eli naiset, jotka korjasivat vaatteet/höyhenet yms lavalta jokaisen esiintyjän jälkeen ja laittoivat rekvisiitat valmiiksi lavalle tarvittaessa): Andie Doomshroom ja Ruby Sapphire

Suosittelen jokaiselle tallaista iltaa. Burleski on niin paljon enemmän, kuin luulisi. Minulle itselleni burleski on muunmuassa naisten kauneusihanteiden murtamista. Strippaus on kaukana tästä. Murra sinäkin siis ennakkoluulosi ja käy katsomassa.