Olin pari päivää sitten ystävän apuna rintaliiviostoksilla. Kyllä. Pääsemme taas aiheeseen, josta jaksan paasata loputtomiin. Ystävälläni on mallin kroppa, pitkä ja hoikka, mutta kuitenkin muotoa piisaa. Rintaliivikoko on 65E. Ystävälläni oli sentäs jokin haju omasta koostaan, mutta sopivien liivien metsästys ei ollut tuottanut tulosta, joten sovittiin sitten treffit shoppailun merkeissä.
Tiesin, että Lindexillä on joitakin malleja tuohon kokoon asti, mutta ainut joka miellytti ystävääni, ei sitten istunut ollenkaan. Siirryimme ihmettelemään Cubuksen liivejä ja yllätyin, että siellä löytyy liivejä jopa koossa 65F! Cubuksella oli erittäin avulian ja kiva myyjä (terveisiä vaan Koskikeskuksen Cubukselle!), joka kävi varastonkin vielä penkomassa haluttujen speksien pohjalta. Sopivia liivejä ei kovin monia ollut, mutta kahdet liivit ystäväni kuitenkin osti. Toiset olivat just eikä melkeen, toiset ei ehkä ihan niin hyvät, mutta ystäväni ne kelpuutti.
Päätimme kuitenkin vielä mennä ihan liiviliikkeeseen. Siellähän on paitsi laadukkaat tuotteet myös laadukasta palvelua, eikö?

Ystäväni budjetti oli rajallinen, kuten usein meillä kaikilla, ja tarkoitus oli katsella liiviliikkeessäkin ale-puolen tavaraa. Lähtöhintahan erikoisliikkeissä on aina omaa luokkaansa, verraten muotiketjuihin.
Myyjätär otti ystäväni ns haukkana kynsiinsä, mutta aluksi aika hyvin kuunteli mitä etsittiin ja antoi muutamat liivit kokeiluun.
Sitten tuli se hetki, kun itselläni meinasi leukaluu tipahtaa. Vaikka koko oli naiselle ilmoitettu, hän antoikin kokeiluun liian pientä kuppia. Ja se, mikä sai selkäkarvani pahasti pystyyn oli myyjän taidottomuus lukea asiakastaan. Tämä nainen syöksyi iholle kuin mikäkin peto, vaikka jokaisen joka myy liivejä, tulisi ymmärtää, että kaikkien iholle EI MENNÄ samalla höökillä. Toiset ovat paljon varautuneempia kuin toiset. Joiltakin on hyvä kysyä, saako säätää liivejä, eikä suorilta ottaa kiinni. 
Kun ystäväni totesi eräästä liivimallista, että se ei tunnu hyvältä (koko taisi sentäs olla oikea) ja liivit ei silminnähdenkään tukeneet riittävästi, myyjätär hönkäisi, että "noin ne kaikilla menee, ihan normaalia!". 
Parastahan oli, että tämä ihmisen yli jyräävä myyjä myös kantoi puoliväkisin niitä normaalihintaisia sovitettavaksi, vaikka heti oli tehty selväksi, että ne ale-liivit olisi budjettiin sopivampia.

Lopulta ystäväni löysi hyvät, oikean kokoiset, kauniit, liivit. Ja juuri sieltä ale-puolelta. Mutta kyllä kävi mielessä, että kuinka moni vähänkin arempi ihminen ostaa tuollaiselta myyjältä, paniikin vallassa ja painostuksen alla, vääränkokoiset liivit ja vielä sellaiset, jotka ei ehkä miellytä edes ulkoisesti omaa silmää. Ja jos on olemassa budjetti, sitä pitäisi EHDOTTOMASTI kunnioittaa. Toki voi ehdottaa, mutta väen väkisin ei pidä painostaa kalliimpaa tuotteeseen, varsinkaan jos laadussa ei ole eroa

Pitäkää siis puolenne. Ja jos tiedostatte olevanne tallainen arempi asiakas, ottakaa mukaan ystävä, joka tarpeen tullen sanoo myyjälle vastaan. Tai vaihtakaa liikettä heti, jos olonne on epämukava. 

IMG_5768.jpg
Itse olen ostanut tallaiset Cubukselta jo hyvän aikaa sitten. Ovat edelleen käyttökuntoisia. Halpaketju ei tarkoita suorilta huonointa mahdollista laatua. Tsekkaa kuitenkin aina ompeleet ja tunnustele materiaalia. Ne kertoo jo paljon kestävyydestä.