Välillä mietin, miten jotkin trendit todella saa alkunsa. Nykyisen some-elämän vuoksi myös trendien synty toimii aivan toisin kuin ennen. Ja nopeammin.
Ennen oli selvää, että suurien muotitalojen gurut suunnittelivat. Otettiin kuvat, pidettiin näytökset. Ja pikkuhiljaa suurien nimien luomat trendit valui aina vain eteenpäin, kunnes lopulta jokainen halpaketjukin kopioi tunnetun nimen ideoista vaatteita rekkeihinsä.
Nykyisin trendejä ei luo vain muotitalot. Bloggarit, vloggarit, fashionistat, julkkikset... se, miten nopeasti onnistunut asukokonaisuus tai hauska detalji leviää maailmalle, on uskomatonta. Tämä luo aivan uusia haasteita paitsi muotitaloille, myös koko muotiteollisuudelle. Kun jokin asia todetaan olevan pinnalla NYT, pitää asiaan reagoida eilen ja saada oma vastaava tuote myyntiin heti. 
Toki vuodenaikojen vaihtelu edelleen tuo aina ne samat asiat eteemme, on ns mikromuotia suurien linjojen välissä. Se, että keväällä sporttisuus ja sen jälkeen kukkakuosit on melkolailla jokavuotinen, on aina nähtävillä poikkeuksia rikkomassa sääntöjä.
Sen lisäksi persoonallisuus korostuu nykyään enemmän. Jos haluaa erottua massasta, pitää nykytrendejä käytää toisin tai sotkea ne johonkin aivan muuhun tyyliin mukaan.

Nykyisin voi seurata twitterissä, facebookissa, Instagramissa (somessa ylipäänsä) mitä maailmalla tapahtuu ja mikä huulipunasävy on nyt kuumin. Enää ei tarvitse muotiviikkojen jälkeen odottaa hetkeäkään kuvia näytöksistä, kun usein löytyy jo reaaliaikaista videomateriaalia kohokohdista. 
Toisaalta tämä kaiken kattava tieto poistaa joltakin osin muotimaailman salamyhkäistä verhoa. Kaikki tieto ja kuvat ovat saatavilla koko ajan ja kaikkialla. 
Ja koska näin on, muodista on tullut melko...arkipäiväistä. Ei mene päivääkään, ettei olisi otsikoissa jotakin tyyliin liittyvää. Milloin joku on onnistunut käyttämään farkkujaan täydellisesti, milloin kampaus ja mekko ovat ristiriidassa. 

Täällä pohjoisessa monesti tulee vastaan se, että muotiviikkojen syysasut eivät toimi sateessa ja talvivaatteet ei riitä meidän pakkasille. Käytännöllisyys ja muoti eivät edelleenkään paiskaa täysin kättä, vaikka ollaankin jo saatu mm kumppareita catwalkeille. 
Itse olen kuitenkin kadulla todistanut, miten tyylikäs ihminen voi olla, jopa kumpparit jalassa ja sadetakki päällä. Itse tunnun seuraavan enemmän kadulla kulkevia ihmisiä, kuin näytöksiä ja somea.