Olimme miehen kanssa kaksin rockaamassa Radio Rock risteilyllä. Ei ollakaan aivan hetkeen päästy kaksin minnekään. Kun liput tuli myyntiin, olin kärppänä niitä tilaamassa, mutta siltikin saimme tyytyä pieneen b-luokan hyttiin KERROSvuoteella :D Mutta samapa tuo, ei siellä hytissä liikaa aikaa aikomus ollutkaan viettää.

Passit oli mukana, jos vaikka olisimme eksyneet Tallinaan pyörimään.

radiorock-normal.jpg

Lähtö oli lauantaina illasta ja olimme Helsingissä hyvissä ajoin, autokin saatiin aivan ilmaiselle parkkipaikalle jonkin rakennustyömaan luo! How lucky is that! Satamassa eräs tuttu huusi nimeltä monta kertaa, ennen kuin tajusin. Ei sitä vaan meinaa käsittää, että joku tuttu olisi samassa paikassa. Hän oli kuitenkin tulossa laivalta, eli samalle risteilylle ei sentäs oltu menossa.

Terminaalissa oli alkuunsa melko väljää, mutta toki se nopeasti porukasta täyttyi. Samuli Putro laulaa luikautteli terminaalissa nousuhumalaisen kansan iloksi. Itse oltiin aivan selvistä päiten. Ja siirryimme myös syrjempään kun "iloisemmat" immeiset halusivat seurata Putron keikkaa.

Esiintyjinä risteilyllä olivat Apulanta (joka oli se syy nro1 koko risteilyyn), Viikate (syy nro2), The 69eyes, Santa cruz, Lost society, Riku Suokas ja Ilari Johansson. Sitten tietysti oli karaokea ja muuta perussäätöä.

Laivaan siirtyminen on tuttuun tapaan melko...ahrasta ja kun sitten hissiin päästiin, niin mieheni "iloksi" samaan tilaan ahtautui myös Jone Nikula. Ukkokulta ei siis lainkaan jaksa kyseistä miestä ja inttijuttuja. Ja mitäs muuta sitä Jone kailotti jonkun tuttunsa kanssa :D

Nälkä meinasi alkaa painaa, mutta market tai mikään mukaan, ei auennut ennen kuin laiva lähtisi. Eli tunnin odotus. Onneksi mukana oli pitsan jämät ja viinirypäleitä. 

Vaatetuspuoli oli kolmen vaihtoehdon varassa ja ukkokulta sai toimia tuomarina. Mukana oli yksi mekko, jota en ole käyttänyt kertaakaan. Musta mekko, jossa on kultaisia niittejä. Ja vaikka se on kiva, niin nytkin mokoma sai jäädä kassiin. (Nyt se makaa kirppislaatikossa) Kenties mä olen kyseiseen kolttuun jo liian vanha ;) Päälle tuli siis musta perusmini, musta löyhä toppi, jossa on edessä kultakuvio. Korkkareissa myös kultaisia yksityiskohtia. Ja kultaiset korut sitten muutenkin. 

DSCN0736-normal.jpg

Ei se paras kuva meikäläisestä.

Ylipäänsä kaiken vaatetuksen olin pakannut kenkien mukaan, koska kyseiset korkkarit ovat mukavat jalassa ja niillä jaksaa riekkua pitkään. Apiksen keikkaa ajatellen olin tosin varautunut tasapohjaisilla saapikkailla, raitamekolla ja leggareilla.

IMG_5312-normal.jpg

Marketista haettiin iso määrä namia. Muilla oli lavakaupalla viinaa, meillä kassit täynnä karkkia :D Ja limpparia. Mutta siis, join minä jopa kolme sidukkaa reissun aikana. JA ilman migreeniä! Apteekki oli laukussa mukana tietysti kuitenkin. Koska ikinä ei tiedä.

Illasta seisottiin myös nimmarijonoissa. Viikatteen nimmarit haluttiin molemmat, mutta Apiksen fanitus on ihan mun juttu. Itse olen siis kuunnellut Apista jo silloin, kun olivat ei-ketään ja musiikki oli c-kasetilla. Ja voi sitä kateuden määrää, kun Attack of the AL people ilmestyi ja kaveri sai sen CD:n lahjaksi :D No, nyt sain poikain kanssa jutustella hetken ja napattiin kunnon kuvakin. Olin aivan tulessa. Taisin vaipua takas  ~15-vuotiaaksi hetkellisesti.

nimmarit%20apis-normal.jpg

apisjamie-normal.jpg

Keikat olivat hyviä, mutta livemusa on aina totaalisesti erijuttu kuin musiikinkuuntelu toisin. 

Ruoka laivan ravintolassa Toro oli loistavaa. Hinta ei mitenkään erityisen korkea, muttei nyt erityisen halpakaan. Maihin ei Tallinnassa menty, koska sää oli melko karmea.

DSCN0790-normal.jpg

Pitikö ruokakuvat ottaa ENNEN ateriointia? Oho.

Apiksen keikka oli sunnuntaina ja eturiviin tietysti piti päästä, eli ajoissa paikalla. Toni oli risteilyn aikana pariin kertaan morjestanut mua ja nytkin nyökkäsi tietävästi. Sain aivan huippukuvia keikan aikana ja sen jälkeen lahjoitin Tonille pääkallokorvikset, jotka olen itse tehnyt. Ja taas vaivuin sinne murkkuikään.

kallo-normal.jpg

Suosittelen lämpimästi tallaisia keikkaristeilyjä. Vaikka väkeä oli paljon, jopa laivan henkilökunta jutteli, että näillä risteilyillä tapahtuu verrattain vähemmän ilkivaltaa ja väkivaltaa. Eli iloista porukkaa, hyviä keikkoja, mukavaa ohjelmaa, rentoa meininkiä ja maukasta sapuskaa. Ja tulipa meilläkin taas sitä parisuhdeaikaa :)