Pari kampaamoa vastasi eilen. Siis saman päivän aikana, kun itse lähestyin heitä. Ja vielä sunnuntaina!
Kampaamo Oranssi oli toinen. Vastaus oli asiantunteva ja sävyltään ystävällinen. Tarkoitus olisi, että kävisin paikan päällä näytämässä kuontaloani jolloin Tiina voisi paremmin sanoa, mitä voisi tehdä ja mitä sävyä hakea. Tämä olisi ihan maksutonta. Vaihtoehtona olisi, että varattaisiin normaalia paljon pidempi aika, mutta se olisi minulle kalliimpaa. Joten joku kerta, kun olen liikkumassa Tampereella, poikkean näyttämässä hiuksiani. 

Minut vakuutti hienosti se, että Tiina totesi, ettei lupaa mitään ja osaa sanoa paremmin kun näkee hiukseni luonnossa. Eli ei luvattu kuuta ja tähtiä taivaalta heti ensikättelyssä. 

http://kampaamo-oranssi.net/yritys 

Toinen kampaamo jääköön mainitsematta nimeltä. Heiltä kuitenkin tuli melko tylyn oloinen viesti ilman sen suurempia kysymyksiä esimerkiksi hiuksieni lähtökohdista tai väritoiveista. Lähinnä viesti sisälsi tervehdyksen ja sen, että "varaa aika". Ei oikein nyt myynyt itseään meikäläiselle. Ehkei kaikki tarvitse uusia asiakkaita?

Jotenkin voisi kuitenkin kuvitella, että jos potentiaalinen asiakas lähestyy sähköpostilla, jossa miettii siirtyisikö kasviväreihin ja miten se onnistuisi sekä käy hieman läpi hiustensa kuntoa yms, kampaaja vastaisi asiantuntevasti ja olisi aidon iloinen, että joku miettii moista muutosta. Tiina teki näin. Ja sai minut ikään kuin luottamaan hänen ammattitaitoonsa.

Palaan asiaan.