Olen pitkään miettinyt ja taas asia tuli puheeksi erään tutun kanssa. Miksi suomalaisissa vaatekaupoissa ei juurikaan ole miesmyyjiä? Euroopassa miesmyyjiä on muotitalot tulvillaan, myös ne pintaliitoketjukaupat. Itse muistan elävästi Espanjassa käydessä erään paikallisen halpavaatekaupan, jossa silminnähden yli puolet myyjistä oli miehiä, vaikka he eivät myyneet miehille edes vaatteita. Vain naisille.
Tiedän, että eräät ketjut eivät palkkaa miehiä myyjiksi. Osittain siksi, koska he myyvät alusvaatteita ja jos asiakas kaipaa apua, ei ole sopivaa, jos mies tulisi mittaamaan rintavarustuksen kokoa. Mutta yleisellä tasolla jaksan hämmästellä tätä varsin pinttynyttä ajatusmallia, että vain naiset myyvät naisille vaatteita. Jos nainen haluaa ostaa jotakin miellyttääkseen miestään, eikö olisi hienoa saada heti ostohetkellä miehinen mielipide? Lisäksi jos miesmyyjä hieman kohottaa naisasiakkaan itsetuntoa muutamalla sanalla, saattaa kassaan jopa kilahtaa enemmän kuin naismyyjän ansiosta.
Ja kas. Miestenvaateliike tekee jo näin. Kauniit naismyyjättäret hymyilee miesasiakkailleen ja tokihan se ylimääräinen sukkapaketti vielä kassalla otetaan mukaan. 
Miksi tätä asiaa ei tunnuta näkevän? Miesmyyjät muotia myymässä naisille olisi hiton iso mahdollisuus aivan uusiin tapoihin myydä. Ainakin täällä karussa pohjolassa.

Pitäisikö asiasta vinkata Seppälän uusille omistajille? Josko saataisiin siten kotimainen vaateketju erottumaan oikeasti joukosta ja myynnit nousuun?! Eveliina ja Timo! Huhuu! 

buy4602.jpg


fashion.jpg