Alunperin ajatuksena tosiaan oli mennä tekemään muutos ekokampaamoon. Tilipussi oli kuitenkin sitämieltä, että sitä vois vaikka säätää himassa. Ymmärrys siitä, että oikean sävyn saaminen ei todennäköisesti tule onnistumaan ensiyrittämällä, on tässä hommassa tärkeää. Olin siis henkisesti valmistautunut...no...kaikkeen. 
Ihan puhtaalla hennajauheella sekoittelu tuntui kuitenkin hieman liian haastavalta (MIKSI??), joten valitsin helpomman reitin. Tilasin Santen kasviväripaketin. Näitäkin sävyjä voi muutella itse. Värijauhe kun sekoitetaan kiehuvaan nesteeseen. Ja nestehän voi olla vaikkapa teetä tai punaviiniä, riippuen siitä, millaista väriä hakee. 

Lähtökohtahan oli siis hyvin sekava. Vanhaa mustaa, juurikasvua, vaaleaa lilaa, punertavaa... Ihan ensimmäisenä pesin hiukseni Santen Lava power shampoolla. Sen jälkeen kevyt kuivaus ja värin levitys.

IMG_8046.jpg
IMG_8048.jpg

Itse siis sekoitin värijauheen vain veteen. Haju oli melko tyrmäävä. Ei voi kuitenkaan verrata siihen kemikaalikatkuun joka synteettisistä väreistä syntyy. Lähinnä tuli mieleen, että on eksynyt johonkin yrttihoitolaan. Ja en tosiaan odottanut, että saisin kertavärjäyksellä lähellekään sitä, mitä halusin.
Värin levitys oli melko tuskaa. Melkoista tatinaa. Vaikeinta oli saada tahna pysymään juurissa, käsitellyssä osassa seos pysyi paremmin. Santen paketissa oli mukana paitsi muovikäsineet myös suihkumyssy, joka laitetaan päähän kunhan mössön on saanut levitettyä kuuppaansa. 

SANTE-4025089041863.jpg

Myssy päähän ja pyyhe ympärille. Väri siis tarttuu lämmön vaikutuksesta. Puhaltelin välillä hiustenkuivaajalla lämpöä päähäni lisää. Annoin tökötin olla päässäni kaiken kaikkiaan reippaan 2 tuntia. 
Sitten tuli se jännä osa. Pesin hiukset.
Lopputulos oli tooodeeella kaukana punertavasta. Lähinnä väri oli ruskean ja pissankeltaiset sekoitus. Valokuviin en saanut taltioitua sävyä oikein millään.

IMG_8054.jpg

Mutta ei se mitään. Olin siis täysin varautunut siihen, että ei mene kerralla mitenkään päin oikein.
Seuraavana päivänä päätin lätkiä kuuppaani suoraan punaista hennaa.
Olin tässä välissä saanut vinkin, että sekoitan veden ja jauheen joukkoon myös kananmunan, joka helpottaa levittämistä sekä sitruunaa, joka kirkastaa ja vaalentaa väriä. 

Eli eikuin labra taas pystyyn keittiöön! Ja täytyy sanoa, että mössö oli PALJON helpompi levittää. Tällä kertaa tosin ei ollut suihkumyssyä, joten kietaisin elmukelmua päähän.

IMG_8060.jpg

IMG_8063.jpg

IMG_8062.jpg

Annoin tämänkin mössön muhia sen pari tuntia ennen pesua. Ja annoin lisälämpöä hiustenkuivaajalla pariin otteeseen.
Sen jälkeen taas jännittäen pesemään päätä. Mitä mössön alta paljastuu...
Ja nyt väri oli paljon likempänä sitä oranssiin taittavaa, mitä hain takaa. Väri oli tälläkin kertaa todella vaikea ikuistaa kameralla ja luonnon valossa väri on aivan toinen kuin sisällä keinovalossa. Koetin siis kuvata aina luonnonvalon voimalla, jotta väri toistuisi mahdollisimman oikein.

IMG_8068.jpg

IMG_8066.jpg

IMG_8071.jpg

Mutta ei tarina pääty tähän. Väri muuttuu vielä sen jälkeenkin, kun päänsä on pessyt. Olin kuullut, että väri ns kypsyy muutaman päivän, mutta itse huomaan muutosta vielä nytkin. Värjäyksestä on kuitenkin enemmän aikaa kuin vain pari päivää. Punaisuus on alkanut hävitä ja tukka on alkanut muuttua enemmän ruskeaksi, kuin natural ginger-lookiksi. Hiukset kyllä kiiltää kauniisti ja eivät ole lainkaan niin kuolleen oloiset, mitä synteettisillä väreillä värjäyksien jälkeen. Alla kuva tämän hetkisestä tilanteesta auringon valossa. 

IMG_8118.jpg

Tarkoitus olisi seuraavaksi lätkäistä punaista hennaa tukkaan, mutta pelkän veden sijaan käyttää punaviiniä. Olen kuullut sen antavan kivasti lisäpotkua punaiselle värille. 
Olen yllättynyt kuitenkin siitä, miten tasaiselta sävy päässäni näyttää, ottaen huomioon mikä lähtökohta oli. Hieman arpapeliähän tämä tuntuu olevan, mutta haittaneeko tuo. Hennalla kun en saa kuitenkaan turmeltua tukkaani, joten testailu jatkukoon. 
Enemmän kasviväreillä/hennalla värjäilleet kertoivat, että joskus menee viisikin kertaa, ennen kuin väri alkaa kunnolla tarttua siirtyessään synteettisestä väristä kasviväriin. Joten en luovuta! Näin kuitenkin jo pilkahduksen siitä, mitä hiukseni voivat vielä olla. 

Santen lava power shampoo on myös hyväksi havaittu. Pitää herkän päänahkanikin kivasti kunnossa. Sen sijaan hiuksiin jätettävä hoitoaine (myös Santen) osottautui ihan sudeksi, ainakaan ei auta yhtään mitään minun hiuksilleni. 

Jos aiot kokeilla kasvivärejä, niin itse voin suositella. Mutta kannattaa muistaa, että muutos ei tapahdu hetkessä ja lopputulos on aina hieman epävarma. 

 

 

edit. Pakko muuten lisätä vielä. Kasvivärjäyksen jälkeen kuontalo haisee jonkin aikaa ihan sille yrittihoitolalle. Itse en niinkään digannut hajusta.