Burleski (ital. burlesco, ransk. burlesque ´pilaileva, liioitellun hullunkurinen, irvokas, parodioiva, ilveilevä)
Sain parikin mailia aiheesta, joten tässä ihan julkinen vastaus.

Burleskin historiaan pääsee kätevästi käsiksi ihan googlen avulla. Mutta useimpia ei niinkään kiinnosta itse burleskin synty, vaan mitä se oikeasti on. Kuten olen aiemmin kirjoittanut, omakohtaisesti se on paitsi viihdettä myös naisten kauneusihanteiden rikkomista. Useat edelleen liittää burleskin suoraan strippaukseen. Vaikka esityksissä vaatteet väheneekin, ei burleskia voi yhdistää yhtäläisyysmerkillä strippaukseen. 

Usein ensimmäisenä tulee mieleen höyhenet, Dita Von Teese, korsetit... mutta esityksiä on hyvin erilaisia ja osa jättää päälleen paljon enemmän vaatetta kuin toiset. Usein show sisältää tarinan, se voi olla iloinen, hauska tai jopa surullinen. Eli kovin kapeasta taiteenlajista ei voida puhua. Tyylilajeja on niin paljon kuin esiintyjiäkin ja kuten kaikessa muussakin, kaikki ei pidä kaikesta. Olen nähnyt useita esiintyjiä ja osa on jäänyt ensisilmäykseltä suosikkeihin kun taas jotkut eivät vain ole omaan makuun.
Se, mikä on omasta mielestäni aivan huikeaa, on että esiintyjiä on aivan kaiken kokoisia, muotoisia, tyylisiä... eli kauneusrajoja rikotaan lujaa. Jokainen esiintyjä on ollut rohkea, kaunis ja upea juuri omana itsenään. Porukasta löytyy sporttista, hoikkaa, muodokasta, pyöreää, laihaa, eli koko kauneuden kirjo!

c677076fd5b7885a0aa28ace518bd182-normal.

https://www.youtube.com/watch?v=zQLiN7VTi9U&index=11&list=LLY3_l4R_sVdr777_FYCvXzg
https://www.youtube.com/watch?v=RyMVlyaU2C8&index=10&list=LLY3_l4R_sVdr777_FYCvXzg

Sitten ihan kotimaista showta:
https://www.youtube.com/watch?v=9uoCcH_3x0Q

Niin kuin monessa muussakin asiassa, ennakkoluulot painaa päälle. Suosittelen lämpimästi, että jokainen menisi katsomaan burleskia livenä ja vasta sitten päättelisi, tykkääkö vaiko ei.
Sitten semmoinen hauska huomio: suurin osa katsojista on aina naisia. Kyllä. Naiset katselee kun naiset vähentää vaatetustaan.

https://www.facebook.com/TeerenpeliTease

http://www.burleskinstituutti.com/

tumblr_l6bo2uE10h1qb2uhao1_500-normal.jp