Nyt niitä on taas kaikkialla. Hapsulaukkuja. Ai että ne on kivoja! Olen törmännyt jo useampaan aivan uskomattoman upeaan laukkuun, mutta yleensä niissä on jokin ominaisuus, jonka vuoksi sitten kuitenkin on jäänyt ostamatta.
Ensimmäisenä koko. En halua mitään viikonloppukassia, jonne mahtuu puolet kaikesta omaisuudestani. Toisaalta taas laukkuun pitää sujahtaa lompakko, kännykkä, avaimet, pieni meikkipussi, migreenilääke, niistopaperipaketti ja muut pakolliset HELPOSTI. 
Laukussa tulee olla sisätasku. Mieluusti parikin ja vetoketjulla. Muutoin taskussa olevat tavarat ei siellä pysy. 
Ja sitten hihnan tulee olla säädettävä tai vaihdettavissa oleva.
Tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu kuitenkin se, että laukun saa suljettua vetoketjulla. Sen verran vainoharhainen olen, että pelkka neppari laukun sulkijana ei vaan riitä. 

Musta laukku olisi tietysti taas kiva, mutta toisaalta ruskea tai jokin värillinenkin. Ja olisiko (teko)mokkanahkainen vai nappa kivempi? Päätöksiä, päätöksiä.

Hinnat tietysti vaihtelee kovasti merkin, materiaalin, hapsujen ja yksityiskohtien määrän mukaan. Itse suosisin tekonahkaista laukkua. Kalleimmat laukut, joihin olen silmäni iskenyt, ovat olleet reilun satasen. Edullisimmat paria kymppiä. Kiinanmuurissa olisi aika kivanoloinen laukku myynnissä, mutta itse tykkäisin päästä hipelöimään ostosta ennen ostopäätöstä. Vaikka onhan tuollakin palautusoikeus.

http://www.kiinanmuuri.fi/index.php?route=product/product&product_id=522


20120809171147500-500x500_0-normal.jpg

 

Henkkamaukalla oli tosi komea hapsulaukku. Mutta hintaa satasen verran ja väri liian vaalea omaan makuun.

http://www.hm.com/fi/product/25688?article=25688-A
hmprod-normal.jpg